Vergeten opslag

Ietwat verscholen tussen het struikgewas ligt, aan het eind van de Waterhuizerweg, vlakbij het spoor, een rafelig stuk asfalt waarop wat oude rommel is opgeslagen. Een onooglijk zijweggetje van de parallelweg van de Dr. Ebelsweg voert naar het met een stevig hek omzoomde terrein.

Binnen het hek staan – naast een schuin gezakt stenen gebouwtje – een paar roestige containers waarvan nog net is te zien dat ze in lang vervlogen tijden (deels) lichtblauw van kleur geweest zijn. Verder wat hopen zand, veel straatstenen en een bushokje, dat men blijkbaar alleen nog aan die straatstenen kwijt kon raken.

Is het een opslag van de gemeente Haren geweest, en nu dus van de gemeente Groningen, die in de vergetelheid is geraakt?

Het slot om het toegangshek en de schuifhendel ervan zijn het enige dat niet oud, verroest en half vergaan is. Ze ogen als nieuw. Blijkbaar is er iemand die recent deze al jaren verweesde plek heeft bezocht en opnieuw zorgvuldig heeft afgegrendeld,

Helemaal vergeten is de verborgen opslag dus niet. Niet meer, althans. Of nog niet.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's