Een rondje op de fiets

Onze huisfotograaf maakte vandaag een rondje op de fiets en schoot af en toe een plaatje.

De eerste stop was op het pad tussen Sassenhein en het fietspad langs de A28 (foto boven).

Daarna werd de Drentsche Aa vastgelegd vanaf het bruggetje in de Oosterbroekweg, eerst kijkend naar het noorden, en dan richting zuiden.

Bij de inrit naar een villa aan de Meentweg staat een ANWB-praatpaal. In 2017 zijn de communicatiezuilen langs de snelwegen buiten gebruik gesteld, en er zijn mensen die het leuk vinden zo’n ding in hun tuin te zetten. Of, zoals in dit geval, bij hun oprit.

Aan de Rijksstraatweg in Glimmen staat het monumentale huize Welgelegen (niet te verwarren met het nabijgelegen Huize Weltevreden in Harenermolen, op de splitsing van Rijksstraatweg en Hoge Hereweg.

Dit buitenverblijf dateert van voor 1838, toen er voor het eerst melding van werd gemaakt. Meer informatie over Welgelegen vindt u hier. Tegenwoordig heeft het pand een kantoorfunctie.

Even verderop maakte onze fotograaf twee afbeeldingen die nogal lijken op twee foto’s hierboven. Niet zo gek, want dit is opnieuw de Drentse Aa, maar nu daar waar die de Rijksstraatweg kruist.

We zijn hier op de gemeente- en de provinciegrens bij De Punt, zoals door een grenspaal wordt gemarkeerd.

Het wegdek van het noordelijke fietspad van de brug over het riviertje is behoorlijk versleten. Daarom heet dit natuurlijk ook een slijtlaag.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's