Slordig gestalde spoorboom

Wat slordig staat hij daar gestald, deze spoorboom, tegen de struiken langs de spoorlijn, bij de overweg Oude Middelhorst. Overtollig, oud, defect? Vervangen door een andere, misschien? Van de geplaatste spoorbomen ziet niet één er significant nieuwer uit dan de rest.

En moeten we dan letten op de bomen voor het wegverkeer of die voor de voetgangers, trouwens? Waarschijnlijk het laatste. De slagboom ziet er wat kort uit. Het aantal rode en witte schakeringen tellen op Google Streetview biedt geen uitkomst. Daar zie je nog de oude situatie, met bomen zonder hekwerk eronder om onderdoor kruipen te voorkomen.

Zo’n hekwerk zit allicht alleen onder voetgangersbomen. Met een auto glip je niet makkelijk onder de spoorboom door, en ook met de fiets is dat lastig. Er omheen slalommen is dan wel zo eenvoudig. Een hekwerk heeft daar dus weinig zin.

Dat hekwerk van de slagboom tegen de struiken ziet er wat beschadigd uit. Eén van de stangen ontbreekt, en een andere is flink verbogen. Vandalisme wellicht. Zou dat de reden van vervanging zijn?

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's