Vloeken in de kerk

De Hoeksteen – het godshuis van de orthodoxe Nederlands Gereformeerde Kerk, op de hoek van de Lokveenweg en de P. Wieringaweg – is toch al niet het mooiste (kerk)gebouw van Haren. Hoekig, streng, gesloten. Maar nu de buitengevel een verfbeurt krijgt, wordt het er bepaald niet fraaier op.

Sowieso is het schilderen van een bakstenen wand doorgaans al weinig elegant. Het voegwerk verdwijnt, de verf gaat onvermijdelijk na enige tijd bladderen, en je krijgt het er nooit meer helemaal af. Maar de kleur die de gereformeerden hier gekozen hebben, maakt het allemaal nog een tandje erger. Het rood schettert je tegemoet.

De kleur van de voorgevel vloekt ook vreselijk met de (nog originele) zijwand. Maar als de schilders ook die hebben roodgekalkt, is dat vloeken weer voorbij.

Zullen de kerkgangers blij mee zijn.

Zo zag de Hoeksteen er in 2010 uit.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's