Nicolaasschool wint prijs architectuur

Tijdens de prijsuitreiking van de Gebouwenenquête van de Dag van de Architectuur Groningen, vorige week vrijdag, is bekend gemaakt dat de nieuwe Sint Nicolaasschool aan de Westerse Drift door de online jury is verkozen tot beste nieuwe gebouw van Groningen. Van de ruim 6000 uitgebrachte stemmen gingen er dik 1500 naar het ontwerp van Maas Architecten (Lochum/Zeist).

De derde prijs van de online jury ging eveneens naar een gebouw in de voormalige gemeente Haren: een nieuwe woning aan de Zuidlaarderweg in Glimmen, ontworpen door Studio SKA uit Niekerk (Grootegast).

Een fraaie oude schuur die op deze plek stond (waar caravans werden gestald) moest helaas wijken, maar de woning die ervoor in plaats is gekomen, mag er zijn.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's