O, o, Oosterland

Een verborgen parel binnen de Groene Parel is polder Het Oosterland. En eigenlijk moet dat zo blijven, dus zouden we er geen aandacht aan moeten besteden, maar dit prachtige gebied geheel voor onszelf moeten behouden.

Hier, ten zuiden van de Meerweg, ten westen van het Noord-Willemskanaal en aan de zuidkant begrenst door de Drentsche Aa, die hier ter plekke Oude Aa heet, staan langs de Boerlandsdijk twee melkwagens die zich al jaren in een steeds verdergaande staat van desintegratie bevinden. Een ervan legden we eerder vast (zie hier) en de andere dachten we ook al eens te hebben gefotografeerd, maar daar kunnen we niets meer van terugvinden.

Nu dus opnieuw, op Polaroid-film.

Als je vervolgens even doorloopt, kom je bij een bruggetje over de Drentsche of Oude Aa. Hier verlaat je Haren en de provincie Groningen, en ga je Drenthe, de gemeente Tynaarlo en het buitengebied van Eelde in.

Een van de mooiste plekjes van Groningen (en Drenthe).

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's