Kerstman vs. kerstboom

De meningen over de reusachtige, verlichte kerstman die de rotonde bij de Molenweg siert, zijn nog steeds verdeeld, maar volgens een volstrekt onwetenschappelijk onderzoek dat ik hield in mijn volstrekt niet representatieve directe omgeving lijkt zich toch een meerderheid af te tekenen die Santa voor de verandering wel aardig vindt.

En degenen die op deze plek liever net als voorgaande jaren een kerstboom hadden gezien, zou ik – op het gevaar af weer als negatieveling te worden beschouwd – willen wijzen op de armzalige naaldboom die sinds kort op het Raadhuisplein staat.

Nog afgezien van de precieze locatie – volgens mij staat de den veel te dicht bij het klokkenspel en het zich daarnaast bevindende bankje – is dit natuurlijk geen porem. De boom is schééééf (deze foto heeft geen perspectivische vertekening – die is er in photoshop uitgehaald) en wordt – misschien juist omdat hij zo akelig krom is – overeind gehouden met een onelegante houten constructie. En dan de ‘versiering’! Die bestaat uit niet meer dan een aantal slierten met gloeilampen die lullig vanuit de top recht naar beneden bungelen. Volkomen fantasieloos. Van de gloeilampen brandt trouwens grof geschat ongeveer een kwart niet.

Doe mij maar Santa Claus!

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's