Gemengde reacties op reusachtige kerstman

Een reusachtige kerstman bezet sinds vandaag de rotonde op de kruising van Rijksstraatweg, Molenweg en Vondellaan. De acht meter hoge Santa Claus, een geschenk van China Centre Europe en de Hortus aan de gemeente Haren in verband met het China Light Festival in de botanische tuin, werd bij het vallen van de avond in gebruik gesteld door burgemeester Bertus Fennema, in het bijzijn van mevrouw Yilin Tong en Jan Kappenburg.

 De verlichte pop roept gemenge reacties op. Terwjl een klein gezelschap zich voor de officiële ingebruikname verzamelde bij de rotonde stopte een passerende fietster, die tegenover de officials spontaan haar afschuw over de opblaaspop uitsprak. “Waarom niet gewoon een mooie kerstboom, net als vroeger? Dit is toch geen gezicht voor Haren?”

 En toen ik enige tijd na de de openingshandeling – alle aanwezigen waren reeds vertrokken – nog wat foto’s stond te maken, werd mij door een eveneens per fiets passerende dame toegeroepen dat dit afschuwelijk was – alsof ze mij daar persoonlijk voor verantwoordelijk stelde. “Waarom kan er nu wel een kerstman vanaf, en was er met Sinterklaas niks,” zo vroeg ze zich hardop af, waarbij het haar blijkbaar was ontgaan dat er rond de intocht van de goedheiligman toch ook de nodige activiteiten waren georganiseerd.

Tegenover deze ronduit negatieve sentimenten stond een tweetal zeer positieve reacties van passanten die stopten en met hun mobieltje het lichtobject begonnen te fotograferen. Zij vonden de kerstman juist prachtig, weer eens wat anders, en passend bij de fraaie lichtshow in de Hortus.

Hoe dan ook, Haren is een attractie en een aandachtstrekker rijker. En nu maar wachten tot – zoals terecht opgemerkt door de buitendienstmedewerker van de gemeente Haren die vanavond de laatste hand legde aan de stroomvoorziening – het eerste verkeersongeval zich voordoet…

Verder Bericht

Vorige Bericht

3 Reacties

 1. Bob de Vries 12 december 2011

  Deze kerstman lijkt wat last te hebben van koude vingers.
  Wát een watje, het is nog niet eens winter!

 2. Duco 16 december 2011

  Grappig, ik zag deze week (maandag/dinsdag) een fotograaf bij die rotonde staan (rond een uur of 17/17:15. Was u dat?

 3. Haren in Fotos 16 december 2011 — Berichtauteur

  @ Duco: Zou kunnen. Er waren meer fotografen bij de officiële ingebruikname, maar ik was wel de laatste die nog bezig was.

© 2024 - Haren in Foto's