En er was licht…

Terwijl Chinese technici de laatste hand legden aan de elektrische schakelingen openden de stad-Groninger burgemeester Peter Rehwinkel en gedeputeerde (en oud-burgemeester van Haren) Mark Boumans het Confucius China Light Festival in de Hortus.

Het festival is een adembenemend vertoon van verlichte objecten en figuren die de Hortus omtoveren in sprookjesachtige atmosferen. De figuren zijn opgetrokken uit draadstaal, bekleed met een zijdeachtige stof en van binnen verlicht.

Sommige figuren bewegen, andere flikkeren, en het geheel is voorzien van muziek en geluidseffecten. De show balanceert op de rand van (edel)kitsch, maar is steeds imponerend en feeëriek. Hoogtepunt is een 50 meter lange draak in de rotsvijver van de Hortus.

Annex aan de lichtshow kan ieder heel uur (tegen een geringe extra betaling) een lasershow in de Chinese tuin worden bezocht, die zeker zo spectaculair is als het China Light Festival zelf.

De show duurt tot en met 29 januari van het volgend jaar en is geopend van ’s middags 5 tot ’s avonds 10 uur. Een bezoek zeker waard.

Binnenkort meer foto’s van het China Light Festival.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's