De kerk anders

De kerk anders. Dat is het thema van de wandkalender van de Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) voor komend jaar. Dertien fraaie foto’s – één voor elke maand plus één op de omslag – sieren de kalender. “Al zeg ik het zelf” moet ik daar eigenlijk aan toevoegen, want twee van de dertien foto’s zijn gemaakt door ondergetekende: de toren van Garmerwolde (juli) en kerkhof en kerk van Oostum (oktober).

Waarom geen foto’s van Harener kerken, denkt u nu wellicht. Simpel, omdat die niet tot het bezit van de SOGK behoren. Hoewel de Dorpskerk in Haren en de Bartolomeüs-kerk in Noordlaren daar heel goed in zouden passen.

De zes kerken op deze pagina – je zou er een aardige tweemaandskalender mee kunnen vullen - staan allemaal wel in de gemeente Haren. Ik heb er een kleine prijsvraag aan verbonden. De vraag is simpel: welke kerken zijn dit? Stuur de naam en plaatsnaam van de kerken uiterlijk a.s. zaterdag (3 november) per email (harenfoto@bijschrift.nl) in. Onder de goede inzenders wordt - bij een kleine prijsvraag hoort een klein prijsje - één exemplaar van de SOGK-kalender verloot.

Wie zijn geluk hier niet wil beproeven: de kalender kan natuurlijk ook gewoon besteld worden in de webwinkel van de Stichting Oude Groninger Kerken, voor slechts €15,50 (SOGK-donateurs betalen €14,50). Wie de foto’s eerst rustig wil bekijken kan dat hier doen. En wie benieuwd is naar de andere foto’s die ik inzond voor de kalender, gaat naar deze set op Flickr.

Dit bericht is geplaatst in Reiniers Kijk - fotocolumn Harener Weekblad, Van alles en getagd, , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.